HAKKIMIZDA

Kadıköy Feneryolu’ nda ki Tan Mavi Beyaz Anaokulumuzda eğitim anlayışı maksimum çocuk mutluluğu üzerine kurulmuş olup, programlarımız ve uygulamalarımız bu prensibe göre belirlenmiştir. Kişiliğin temellerinin atıldığı ve altı yaşına kadar öğrenme hızının en yüksek olduğu bu dönemde ev ortamı çocuklar için yeterli değildir.Her çocuk gelişimi için ihtiyacı olan çoklu çeşitli pozitif uyarılar ortamını ancak  arkadaşlara yaşıtlarına değişik ses renk ve görüntülere ve davranışlara yer veren okul öncesi eğitim alanlarında en iyi şekilde bulacaktır.Her çocuk kendinde mevcut olan tüm güçleri mümkün olan en son noktaya kadar geliştirebilme imkanını sadece ve sadece okul öncesi eğitim yoluyla kazanır.

tan mavi beyaz anaokulu tan mavi beyaz çocuk evi

Biz TanMaviBeyaz Anaokulu Göztepe olarak özellikle bireysel farklılıklar göz önünde tutularak Pedagog ve Psikolog yönetimindeki eğitim kadrolarımızla tüm çalışmalarımızda bilimselliğe özen gösteririz. Bu doğrultuda Pıaget’in Bilimsel Gelişim Kuramı daima önde gelen yol göstericimiz olmuştur.Piaget’e göre çocuğun öğrenmesinde otonomi ( Kendi kendini yönetme ) çok önemli faktördür. Bu konuda Piage şöyle  demektedir.

‘’Etkin bir okul ancak çocukların gerektiği için değil kendileri istediği için çaba göstermelerini vebaşkaları tarafından hazırlanan bilgiyi kabul etmek yerine kendi akıllarını kullanarak özgün çalışmalar yapmalarını sağlayabilirse zeka yasalarının tümüne saygı gösterilmiş olunur’’.

Bizde bu kavram doğrultusunda sağladığımız çocuk merkezli etkin öğrenme ortamında çocuklarımızın bedensel, sosyal,bilişsel ve duygusal gelişimlerini en doğru biçimde yönlendiriyoruz.

Tan Mavi Beyaz Çocukevi Feneryolu Kadıköy