EĞİTİM PROGRAMLARI

» GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

» MATEMATİK ETKİNLİKLERİ

» FEN VE DOĞA ( GEMS ETKİNLİKLERİ )

» BEDEN EĞİTİMİ

» OKUMA YAZMAYA HAZIRLIKLI OLMA

ANADİLİ ETKİNLİKLERİ

Okul öncesi eğitimin beliritilen en önemli özelliklerinden biri de çocukların Türkçe’ yi doğru olarak kullanmalarını öğrenmeleridir. Feneryolu TanMaviBeyaz Anaokulumuzda Anadili etkinlikleri çocukların tüm gelişimlerini desteklemenin yanı sıra, okumaya hazılayıcı özellikleri de taşır. Bu olay çocuğun zihinsel, duygusal, fiziksel yönden yeterli olgunluğa ulaşmasının yanısıra dil açısından doğru gelişim ile de ilgilidir.Okul öncesi eğitim süresince bu çalışmaları, yuvamız TanMaviBeyaz Çocukevinde öykü dinleme, öykü anlatma, öykü canlandırma, bilmeceler, tekerlemeler, şiirler gibi etkinliklerle yapılır. Ayrıca dramatizasyon da dil gelişmi açiısından çok önemli bir etkinliktir. Bu yollarla belli başlı kelimelerin anlamlarını kavrayabilme, günlük yaşamdaki kelimeleri anlamına uygun olarak kullanabilme, gramer kurallarına uygun cümle kurabilme gibi beceriler kolaydan-zora, basitten-bileşiğe gidilerek kazandırılır.Çocuğun ilerki yaşamında kitaplarla birlikte yaşayabilmesinin ilk temelleri de yine bu çalışmalarla atılmaktadır. Okulumuz TanMaviBeyaz Çocukevi Feneryolu kadıköy de bu çalışmaları haftada birgün çocuklar evden okula kitap getirerek evde de kendilerine ait bir kütüphaneyi oluşturmanın ilk adımlarını atmış olurlar.Okulumuzda hem çocuklara ait kitaplardan oluşan, hem de eğitsel kitaplardan oluşan iki bölümlü büyük bir kütüphanemiz vardır. Ayrıca eğitsel setler ve hikaye setlerimizden oluşan Cdler de eğitsel açıdan yararlandığımuız kaynakların başında gelmektedir.