EK DERSLER

» BALE FOLKLÖR

» YABANCI DİL

MÜZİK VE ORFF

TanmaviBeyaz Çocukevimizdeki Profesyonel öğretmen eşliğinde yapılan koro çalışmaları, ORFF aletleriyle yapılan ritm ve eğitici müzik çalışmaları, müzik aletleri ve evrensel müzikle ilgili bütün ön bilgiler. (Koro çalışmaları org eşlinde yapılmaktadır.)

Bu çalışmamızda çocuklarımız aktif olarak ritm duygusu ile hareket etmeyi ve duygularını beden dili ile ifade edebilmeyi öğreniyorlar. Ayrıca toplumsal yaşamın en önemli kuralı olan birlikte uyumlu bir şekilde hareket etmeyi öğreniyorlar. Yine bu dans başarılarını yıl sonu gösterilerinde sergileyerek, toplum karşısında aktivite yapabilme yeteneklerini göstererek, sosyalleşmenin en güzel örneklerini veriyorlar.Porte Şatosunun Esrarı adıyla düzenlenen Müzik Yolcuları Projesi de müzik çalışmalarımızda kullandığımız bir diğer yöntemdir. Bu sistemin temelinde, soyut bir kavram olan notaları somutlaştırmak yatmaktadır. Bu notaları sembolize eden bir takım karakterler yapılarak gerçekleştirilmektedir. Doğrudan çağrışım kurulabilmesi için notalar bu karakterin adlarının ilk hecelerini oluşturmakta, notaların porte üzerindeki yerleri karakterlerin yaşama mekanları olarak tanıtılmakta, üzerindeki yerler karakterlerin yaşama mekanları olarak tanıtılmakta, notaların temsil ettikleri sesler ise karakterlerin sesleri ile özleştirilerek anlatılmaktadır.Bu projenin önemli bir hedefi de müzik eğitimine başlama yaşını daha aşağıya çekebilmektir. Özellikle okul öncesi grubunun taklitlerle öğrenmeye olan yatkınlığı, oyunla verildiğinde şaşılacak kadar çok bilgiyi tıpkı bir sünger gibi emebilmesini sağlamaktır.

TANMAVİBEYAZ ANAOKULU