EK DERSLER

» BALE FOLKLÖR

» YABANCI DİL

SATRANÇ

Mantığın sıkı yasalarına göre geliştirilen ve psikolojik etkenlerin rol aldığı satranç, günümüzde spor, bilim ve sanatın öğelerini içeren karmaşık bir olgu olarak kabul edilmektedir.Kralların oyunu olarak anılan ve binlerce yıllık tarihi olan satranç oyunu, kişide muhakeme gücü, zeka, özgüveni arttırdığı, analiz ve sentez yapmayı öğrettiği, yaratıcılık, soğukkanlılık, dikkat, konsantrasyon ve disiplin sağladığı için pek çok ülkede eğitim alanında zorunlu ders olarak işlenmektedir.Bir beyin sporu olan satranç, kişinin sağlıklı ve akılcı bir biçimde yaşamını sürdürmesinde rol almakta, kanın beyne pompalanmasına katkıda bulunarak zihni sürekli dinç tutmakta, en önemlisi DÜŞÜNMEYİ öğretmektedir.Okulumuz TanMaviBeyaz Çocukevinde uyguladığımız Satranç dersimiz çocukların gelişimi açısından çok önemli bir yerde bulunmaktadır.

TANMAVİBEYAZ ANAOKULU